近況

近排忙到甩碌!

公司野就實忙,有幾個新同事返工,要Brief,跟進度,陪見客。要prepare新presentation,又過左澳門一轉。仲有好多濕碎野,最慘係開會,我最怕開會!
舊WebTV又就出街,之前做好Media Planning,找晒agency,做定Media Plan去management approve budget。好在budget approve完,個Marketing同事就上任,我就參與埋尋日個Agency Debrief,就唔使再攪Marketing。YEAH!我真係好怕做Media Planning或Marketing,答老闆問題,難過答我D客。明晒我D客有時點解要煩。呢期,工作時間長左好多呀。
星期日剛完成日本語公開試,肥就肥硬,但我都係有限的時間內盡左力架喇。考完,點都好,成個人鬆晒。
星期五會同金山阿毛去東京!攪笑,我地兩個人一齊遊左半個地球,係未試過一齊去日本!難得金山阿毛係金山返黎,梗要找住時間一齊去日本,那管其實我係一個非常時期放假。
不能否認,金山阿毛係最佳旅遊Partner。跟性格無乜關係,我地係未出發,先吵架!但我19歲已經同佢一齊去旅行,基本上好了解對方喜好、默契十分好。一落機,我地會自動自覺,一個找車仔,一個找有無info羅。係酒店,一個去check in,一個去找資料。完全唔使夾的。試過有次去london,個的士司機想屈我地幾十磅的等候費,我地狂炳那個司機,個司機遇著我地真唔好彩。但最攪笑,趕走個司機後,大家都一齊講"未死過,得罪東莞妹"。

Dec 6, 2007 1:26 pm

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s