出發

就快出門口!心情有d緊張,好耐好耐無試過去旅行有緊張感覺。因為呢次去的地方莫過話未去過,連聽都未聽過。克羅地亞我記得佢有屆世界杯入左16強,馬爾他就聽都未聽過,連轉機的德國慕尼黑同會去一日的意大利西西里都未到過。多得我d好朋友,我真係好有歉意,車、船、飛機佢地攪掂晒,我乜都無郁過。

我去旅行成日大安旨意,特別近幾年成日去日本,long haul都係去三藩市、Vegas同返溫哥華,美加我熟嘛呀。大安旨意係乜都唔想拎,覺得無咪去到買。但今次去呢個地方,好似乜都無。我從來未試過去旅行要拎乾糧,今次又cake又餅,頭先買埋杯面,因為我同房話,去到歐州就會覺得杯面好好味。仲有風茼!風茼都要帶,因為話歐州乜都無。仲帶左好多濕碎野添呀。

今次無帶的,反面係ipad同netbook,上到網的,就只有一部iphone同部Galaxy。團友話去到馬爾他間酒店就有Wifi,所以如果我upload到相,都係用手機影。無所謂,遠離我老友電腦兩星期姊,反正依家手機都同部電影差不多。

出發喇!

Aug 1, 2011 11:55 am

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s