夕陽工業

係唔係奧美出身、係唔係做廣告,都可以埋黎睇下。有同意、有唔同意、有感同身受的。

近年,好多朋友同我講做agency係夕陽工業,我從來都唔覺得係,反而覺得因為digital,令市場百花齊放。亦唔好睇少香港,無一個地方可以右面通Facebook、Instagram,左面通微博、Wechat;香港市場亦人口集中,Digital idea好易散到出去;香港市場自由,好多technology都喜歡先落腳香港,藉此進入大中華及亞州其他地區;唔少investors同venture funds,同時間亦不少具潛質的startup!
奧美已搬離Mount Parker House n年,Leo Burnett 充亦快進駐觀塘,"東蘋成明"亦已換上"蘋果動新聞/Facebook Ad/Google Ad Network同Yahoo! “,以前本通書要換喇。時代已改變,廣告人,加油!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s