Law of Attraction

早前朋友同我講"Law of Attraction",仲用佢的親身例子黎講,提議我買本"Secret"黎睇。我信架,你點樣想,就會吸引乜人同會做某d事。我更加相信,負能量同負能量係特別容易吸引。我一向最討厭叫口號、根本係人的弱點同傷口上撒鹽,然後係別人最懦弱時洗人腦。

正能量,唔係叫口號,係從心出發,然後影響睇法同想法。我認為,阿Q精神,凡事向好的想,係未知結果時我起碼賺個開心;如果乜都往壞處想,如果結果係好的,我無喇喇驚餐飽,咪蝕左!

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s