乜鬼特區班子

我對政冶不大認識,但作為小市民,作為納稅人,對近期特區政府的不知所謂,真係不講不快。

首先係乜副局長、乜政冶助理。先係雙重國藉,我都係雙重國藉,我都強烈贊成,重政就要放棄外國護照。又話為香港市民服務,又呢又路,效忠香港就應該放棄外國國藉。始終,政冶工作唔係公司CEO。最慶係乜?喂,仲大條道理話基本法無講!你逗得呢份糧,做得呢份工,犧牲少少都無計。咁鍾意保住個外國護照,咪鬼做喇。個位新加坡姐姐,先睇到你慶,輕挑到不得了。係咪香港人,你話咩?香港人話唔係就唔係。
國藉之後,就係個堆政冶助理。究竟有乜野要羅咁多人工都係其次,究竟何得何能?完全無公開招聘,全部都藤賴瓜,瓜賴藤,全部有關係。好喇,做得幾年大學助教,就話做政冶助理。最嬲係乜?話叫大家俾機會佢學野。咦,咁多人工你學野?有乜料要出乜糧俾你?學野?返學校讀書喇。
跟住到阿曾特首。丟佢點呢?嘩,攪完一大堆野,去左金山度假。留低俾佢條靚跟。我反而覺得懂伯伯有D義氣。

Jun 14, 2008 12:01 pm

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s