後知後覺

【成報清盤】1938年創刊 每份售一仙

媒體其實早於2008年已開始轉變,蘋果、東方開始做即時新聞,TVB亦有24小時新聞台,讀者已經唔使等第二朝買報紙睇,2009年出埋iphone有手機apps更加不得了。我個時負責網上廣告營銷,收入同Pageviews由2004年開始已穩步上揚,2005同2006年,更加係市場增長快過sales quota。
只係傳媒入面,好多長輩堅信紙媒先係傳媒,網媒難成大器。自己唔用,就一口咬定無人會用,根本無去了解年青人。

先知先覺,點都好過後知後覺,唔單止做傳媒,做人都係

下一浪係乜? 個人預計係instagram! 90後基本上係IG多過FB

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s