Apps大清洗行動

近日發現部iphone同ipad好鬼慢,我諗因為安左好多apps。其實好多apps安左都無乜點用,所以呢個Weekend進行Apps大清洗行動,將一D安左無乜點用的apps delete左佢。嘩,兩部機當堂暢順晒!

我地其實同部iphone、ipad一樣,耐唔耐要將d無謂野清除走,個d無謂野,可能係一d舊人、舊事、舊物、舊思想、舊諗法、舊怨氣…跟住再reset部機。點清走?我會建議行開下!小則坐船去離島望望大自然,中則去個旅行見下世面,重則轉轉環境重新黎過。

Delete同reset後,iphone有位再安新apps,我地個腦有位再去諗新野!

你,需唔需要delete舊野然後Reset?

May 23, 2011 11:07 am

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s