知床横断道路 羅臼〜知床峠

知床横断道路 羅臼〜知床峠

有幸係呢條路駕駛過,翠緣青山,蔚藍的鄂霍次克海,可愛的大小野生鹿,日文叫 “絕景"係非常貼切!迎面的車架架變成汽車廣告。

但作為一個車手,有幸係呢條有n個成60-70度的髮夾彎度擰軑盤,係加油、收油、拖brake間,我對18歲起就擁有的車牌有所交代!我恨我唔夠力單手擰軑,我亦好想揸的係Honda Prelude本田披露!

我係香港有十幾年無揸車,每次都係襯去日本自駕遊練車,兼過揸車手癮,次次都超enjoy。日本道路完善,司機禮讓,超建議各雪藏牌去日本揸下。如果連日本都唔敢揸,恐怕個車牌要雪到老

發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s